De optimale dosering van lion's mane paddenstoelen supplementen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

  • waaronder leeftijd
  • gewicht
  • en gezondheidsstatus.

Maar over het algemeen zijn de onderstaande doseringen het meest optimaal.

Wat is de beste dosering van Lion's Mane?

Volwassenen (vanaf 12 jaar):

  • Onderhoudsdosering: 2 capsules per dag
  • Bij klachten*: 4 capsules (2 x 2 per dag)
  • Maximale dosering: 6 capsules 2 x 3 per dag of 3 x 2 per dag)

Met klachten bedoelen we periodes waarbij je je wat zwakker voelt of geen concentratie meer hebt. Op dit soort momenten kan je een hogere dosering pakken.

We raden je daarnaast aan om de doseringsinstructies op het supplementenlabel te volgen of het advies van een gezondheidsprofessional op te volgen.

Naast het volgen van de doseringsinstructies en het raadplegen van een gezondheidsprofessional, zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de juiste dosering van lion's mane paddenstoelen supplementen.

lion's mane capsules

De optimale dosering van Lion's Mane is afhankelijk van je leeftijd

Een van deze factoren is leeftijd. Oudere volwassenen kunnen bijvoorbeeld een lagere dosis nodig hebben dan jongere volwassenen vanwege veranderingen in de stofwisseling en de algehele gezondheid. Het is belangrijk om te weten dat de dosering ook kan variëren afhankelijk van het specifieke supplement dat je gebruikt, dus zorg ervoor dat je de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt.

lepel met lion's mane supplementen er op

Optimale Lion's Mane dosering: Gewicht

Gewicht is een andere belangrijke factor om te overwegen. Over het algemeen geldt dat mensen met een hoger lichaamsgewicht mogelijk een hogere dosis nodig hebben dan mensen met een lager lichaamsgewicht. Dit komt omdat het lichaamsgewicht invloed kan hebben op de manier waarop het supplement wordt opgenomen en verwerkt door het lichaam.

Naast leeftijd en gewicht kan ook de algehele gezondheidsstatus van invloed zijn op de optimale dosering van lion's mane paddenstoelen supplementen. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of die bepaalde medicijnen gebruiken, kunnen een lagere dosis nodig hebben of moeten mogelijk helemaal geen supplementen gebruiken. Het is altijd het beste om hierover te overleggen met een gezondheidsprofessional.

Het antwoord? It depends

Samenvattend is er geen one-size-fits-all antwoord op de vraag hoeveel lion's mane paddenstoelen supplementen je moet nemen.

Het is belangrijk om de doseringsinstructies op het supplementenlabel te volgen,  en rekening te houden met factoren zoals leeftijd, gewicht en algehele gezondheidsstatus.

Op deze manier kun je de juiste dosering bepalen die het beste past bij jouw individuele behoeften.

Disclaimer

Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl. Raadpleeg altijd een professional voordat je begint met het innemen van nieuwe supplementen.